هند یا هندوستان یکی از کشور های آسیای جنوبی است که در چندین دهه گذشته رشد اقتصادی بسیار عالی را داشته است. پایتخت این کشور شهر دهلی نو است. از آن جایی که تحصیل در دانشگاه های هندوستان با هزینه ای بسیار کمتر از دانشگاه های دیگر کشور ها انجام می شود بسیاری از دانشجویان علاقه مند به تحصیل در این کشور شده اند. تحصیل در دانشگاه های هند به زبان انگلیسی ارائه می شود و از این رو دانشجویان نیازی به یادگیری زبان های دیگر به غیر از انگلیسی ندارند تحصیل در هند از طرق مختلفی انجام می شود که در ادامه در هر بخش توضیحاتی را ارائه می کنیم.
اگرچه که دنیا از دیرباز شاهد آن بوده است که تعداد انبوه دانشجویان هندی برای ادامه تحصیل به کشورهای ی مانند امریکا و انگلستان سفر میکنند اما با توجه به میزان استقبال دانشجویان آسیایی و بعضا اروپایی در سالهای اخیر برای ادامه تحصیل در هند، این کشور به یکی از مقاصد جذاب تحصیلات بین الملل در جهان مبدل شده است. جمعیت روز افزون هند (دومین کشور پرجمعیت بعد از چین)، اقتصاد سریع و روبه رشد و افزایش تعداد کالجها ودانشگاه های با سطح استانداردهای بین المللی باعث آن شده که این کشور سالانه میزان تعداد زیادی از دانشجوی بین المللی از سرتاسر دنیا داشته باشد.از جمله مزایای تحصیل در هند عبارتند از:
- هزینه نسبتا پایین شهریه دانشگاه های هند
- تحصیلات به زبان انگلیسی
- مدرک زبان مورد نیاز نیست
- هزینه مخارج زندگی اعم از مسکن و خوراک مناسب
- معتبر بودن دانشگاه های بین المللی هند
- وجود ادیان و فرهنگ های متفاوت در هند
- داشتن استانداردهای بالای آموزشی و اعتبار بالای دانشگاه های این کشور در دنیا
- هزینه های مناسب کتاب و لولزم التحریر و عدم نیاز به مدارک زبان و … به عنوان شرط ورود
- تنوع بسیار زیاد رشته ها، گرایشها و مدارک تحصیلی در دانشگاه و مقاطع تحصیلی بسیار کوتاه مدت
- داشتن استاتید دانشگاه بسیار خوب و مجرب
- پایایی شرایط اقتصادی و سیاسی
- داشتن بیش از 345 دانشگاه و بیش از 18000 کالج
- داشتن مردمان بسیار ساده، اجتماعی و خونگرم
- عدم وجود تبعیضهای اجتماعی، دینی و با نژادی
- داشتن تنوع آب و هوایی
دانستن نکات زیر درباره هندوستان شاید کمی عجیب به نظر بیاید:
- بزرگترین دموکراسی دنیا
- متنوع ترین کشور دنیا از نظر فرهنگی
- دومین سیستم آموزشی بزرگ دنیا و هفتمین اقتصاد بزرگ دنیا
- وجود بیش از 17 درصد از اساتید دانشگاه های آمریکا
تحصیل در هند در مقطع کارشناسی 3 الی 4 سال و زبان تدریس انگلیسی میباشد. متقاضیان این مقطع بایستی دارای مدرک پیش دانشگاهی (ترجیحا معدل بالای 13) باشند. هزینه تحصیل در این مقطع سالانه بین 600 تا 800 دلار برای رشته های علوم انسانی و 1000 تا 2500 دلار برای رشته های مهندسی و مدیریت میباشد.به طور کلی هزینه تحصیل در هند سالانه بین 500 تا 3000 دلار خواهد شد.در این مقطع امکان خوابگاه، اقامت پس از تحصیل و گذراندن دوره های زبان قبل از شروع دانشگاه یک ترم یا دو ترم وجود دارد که دورههای آن سه ماهه با شهریه 300، 4 ماهه 600، 6 ماهه 1250 و یک ساله 1850 دلار میباشد.زمان اصلی ورود به دانشگاه در سپتامبر(شهریور ماه) و زمان دوم در ژانویه(دی ماه) میباشد و امکان بورسیه شدن وجود ندارد.
تحصیل در هند – مقطع کارشناسی ارشد در هند 2020
متقاضیان این مقطع میتوانند به زبان انگلیسی تحصیل نمایند که طول این دوره 1 تا 2 سال میباشد.متقاضیان جهت تحصیل در هند در مقطع کارشناسی ارشد بایستی دارای مدرک لیسانس (ترجیحا با معدل بالای 14 و نمره زبان حداقل IELTS 5) باشند یا در دوره های آمادگی برای دانشگاه شرکت نمایند. هزینه تحصیل در هندوستان در این مقطع برای رشته های علوم انسانی سالانه بین 1000 تا 1500 دلار و برای رشته های مهندسی و مدیریت 2000 تا 4000 دلار میباشد و بطورکلی هزینه تحصیل در هندوستانسالیانه از 1500 تا 4500 دلار و هزینه زندگی (خوراک، پوشاک، حمل و نقل) سالانه حدود 4000 دلار است. دانشگاه هایی که در خواست در آنها ارائه می شود و متناسب با رشته متقاضی متفاوت است.
تحصیل در هند – مقطع دکترا در هند 2020
متقاضیان این مقطع بایستی دارای مدرک فوق لیسانس (ترجیحا معدل بالای ۱۵) و IELTS 5 باشند که طول این دوره ۴ تا ۵ سال میباشد. زبان تدریس انگلیسی است. هزینه تحصیل در هندوستان در این مقطع سالانه برای رشته های علوم انسانی ۳۰۰۰ تا۴۰۰۰ دلار و برای رشته های مهندسی ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار میباشد که بطورکلی هزینه تحصیل در هند سالیانه از 4000تا ۵۰۰۰ دلار میباشد و هزینه زندگی (خوراک، پوشاک و حمل و نقل) سالانه حدود ۴۰۰۰ دلار میباشند. متقاضیان بایستی ویزای تحقیقاتی گرفته و به کشور هندوستان سفر کنند امکان خوابگاه و بورسیه شدن وجود دارد.
تحصیل دوره دکتری در هند در یک برنامه سه تا پنج ساله ارائه می شود. دانشجویان در این مقطع تحصیلی باید ابتدا موضوعی را برای پایان نامه خود ارائه کنند و پس از آن با پژوهش و تحقیق در حوزه موضوعی که انتخاب کرده اند پایان نامه خود را تکمیل و ارائه کنند.
دانشگاه همدرد هند ، یک دانشگاه دولتی می باشد که در سال 1906 میلادی در شهر دهلی نو کشور هند تاسیس شده است .دانشگاه همدرد هند به طور غیر رسمی از سال 1906 میلادی با افتتاح کلینیک طب یونانی کوچکی توسط حکیم حافظ عبد المجید شروع به فعالیت نمود اما به طور رسمی در سال 1989 میلادی با شعار کتاب( قرآن) و حکمت (بر گرفته از سوره جمعه قرآن) افتتاح شد.
- فناوری اطلاعات دانشگاه همدرد هند
- علوم کامپیوتر دانشگاه همدرد هند
- مطالعات اسلامی دانشگاه همدرد هند
- علوم اجتماعی دانشگاه همدرد هند
- دیگر رشته های دانشگاه همدرد هند
در دانشگاه همدرد تنها رشته داروسازی و طب سنتی مورد تایید وزارت بهداشت ایران میباشد
دانشگاه مانیپال
(Manipal University)
دانشگاه مانیپال، که قبلاً با نام آکادمی آموزش عالی منیپال شناخته می شد واقع در مانیپال ، کارناتاکا، هند است. دارای بیش از 20،000 دانشجو از بیش از 50 کشور جهان است. این دانشگاه دارای شعبه در بنگلور، منگلور، دبی، مالزی و آنتیگوا می باشد. این دانشگاه عضو انجمن دانشگاه های مشترک المنافع است.
این دانشگاه با قدمتی حدود پنجاه سال در سالیان اخیر رشد خیره کننده ای در کیفیت آموزشی خود داشته است. دانشگاه منیپال دارای دو مرکز در منگلور نزدیک بنگلور و اودوپی می باشد. تمرکز اصلی این دانشگاه بر روی رشته های گروه علوم پزشکی و پیراپزشکی میباشد. کیفیت رشته های این دانشگاه در رشته های علوم پزشکی دارای شهرت جهانی است.
رشته های علوم و مهندسی آن مورد تایید وزارت علوم نمیباشد
دانشگاه از بخش های زیر تشکیل شده :
- گروه جغرافیای سیاسی، مانیپال
- گروه بازرگانی، مانیپال
- گروه آمار، مانیپال
- گروه بهداشت عمومی، مانیپال
- گروه علوم کاربردی، مانیپال
- مرکز فیزیک اتمی و مولکولی، مانیپال
- گروه علوم دارویی پیشرفته ، مانیپال
در دانشگاه مانیپال دکتری حرفه ای داروسازی مورد تایید ایران است و سال اول 10500 دلار و سال های بعد تا پایان دوره سالیانه 9500 دلار میباشد
لیسانس داروسازی در این دانشگاه سالیانه 6000 دلار میباشد
دانشگاه دهلی هند یکی از مشهورترین دانشگاه های هندوستان می باشد که در شهر دهلی نو، پایتخت کشور هندوستان در سال 1922 میلادی تاسیس شده است . دانشگاه دهلی هند شامل کمپ ( مجموعه) می باشد که بهترین آنها کمپ جنوبی و شمالی است . بودجه دانشگاه دهلی هند از سوی دولت مرکزی هندوستان تامین می شود و یکی از بهترین دانشگاه های هندوستان است .دانشگاه دهلی هنددارای 81 کالج برای مقطع لیسانس ( در بیش از 420 رشته تحصیلی) ، 82 دپارتمان برای مقطع فوق لیسانس (در بیش از 420 رشته تحصیلی و 14 دانشکده برای مقطع دکترا و تخصص (در بیش از 420 رشته تحصیلی ) می باشد .
در دانشگاه دهلی هند رشته های تحصیلی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و دکترا و دوره های کوتاه مدت تدریس می شود و زمان گرفتن پذیرش از اوایل فروردین ماه شروع گردیده و تا اواسط خرداد ماه ادامه می یابد. پایه تحصیلات برای دوره لیسانس ۱۲ سال و حداقل سن ۱۷ سال تمام است. شرط معدل برای رشته های تخصصی بالای ۶۰ درصد می باشد. در دانشگاه دهلی هند برای رشته های پزشکی و مهندسی باید از طریق وزارت امور خارجه اقدام شود.برای رشته های داروسازی ، معماری وفوق لیسانس مدیریت بازرگانی MBA باید از طریق وزارت توسعه منابع انسانی اقدام شود.
شرایط اخذ پذیرش دانشگاه دهلی هند در مقطع لیسانس داشتن مدرک پیش دانشگاهی (ویا دیپلم نظام قدیم) با حداقل معدل 13 است.زمان صدور پذیرش هر ساله تا اواسط خرداد ماه برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس است. متقاضیان مقطع دکترا دانشگاه دهلی هند در تمام طول سال می توانند جهت اخذ پذیرش اقدام کنند.
دانشگاه دهلی هند – رنکینگ دانشگاه دهلی هند
در سال گذشته میلادی، رنکینگ دانشگاه دهلی هند رتبه 371 را در بین دانشگاه های جهان براساس رنکینگ THES-QS به دست آورد.
دانشگاه دهلی هند – دانشکده های دانشگاه دهلی هند
مهم ترین و پرآوازه ترین دانشکده های دانشگاه دهلی هند عبارتند از :
- دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده هنر دانشگاه دهلی هند
- دانشکده داروسازی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده مطالعات تجاری و بازرگانی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده تربیت معلم دانشگاه دهلی هند
- دانشکده علوم کاربردی بیوفیزیک دانشگاه دهلی هند
- دانشکده بیوشیمی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده الکترونیک دانشگاه دهلی هند
- دانشکده ژنتیک دانشگاه دهلی هند
- دانشکده میکروبیولوژی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده حقوق دانشگاه دهلی هند
- دانشکده مدیریت دانشگاه دهلی هند
- دانشکده موسیقی دانشگاه دهلی هند
- دانشکده فنی دانشگاه دهلی هند (مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی الکترونیک، مهندسی صنایع و…)
- دانشکده علوم پایه دانشگاه دهلی هند ( انسان شناسی، شیمی، زمین شناسی، پرستاری، فیزیک، گیاه شناسی، محیط زیست، جانورشناسی)
دانشگاه اسلامی علیگر هند بیش از ۴۰ هزار دانشجو دارد که از سراسر هند و همچنین کشورهای خارجی از آفریقا و آسیای غربی و شرقی و ایران می باشند . دانشگاه اسلامی علیگر هند ۱۲ دانشکده و ۶ مرکز پژوهشی دارد که هر کدام از این دانشکده ها چندین دپارتمان در رشته های مختلف دارد . تقرییا تمام رشته های تحصیلی شامل پزشکی، مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی ، هنرهای زیبا، الهیات، حقوق ، فلسفه، ادبیات و کشاورزی از کارشناسی تا دکترا در دانشگاه اسلامی علیگر هند تدریس می شود . دانشگاه اسلامی علیگر هند دارای کالج فنی و مهندسی ذاکر حسین، دانشکده پزشکی جواهر لعل نهرو، دانشکده دندان پزشکی دکتر ضیاء الدین، موسسه چشم پزشکی و موسسه غذایی کرافت ، واحد بیوتکنولوژی میان رشته ای ، مرکز مطالعات پیشرفته در تاریخچه، مرکز مطالعات غرب آسیا، مرکز حیات وحش، هیات علمی کالج، کالج زنان، کالج Tibbiya اجمل خان ، دانشگاه پلی تکنیک (امیر کبیر) برای دختران و پسران به طور جداگانه و مرکز کامپیوتر می باشد .زبان تدریس در اینجا شامل زبان های انگلیسی، اردو، هندی، عربی، فارسی، سانسکریت ، تلوگو، تامیل، بنگالی، مالایام، مراتی، پنجابی، کشمیری، فرانسوی، ترکی، آلمانی و روسی است .
- دانشکده هنر دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده بازرگانی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده حقوق دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده علوم زیستی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده مطالعات مدیریت و تحقیقات دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده پزشکی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده علوم دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه اسلامی علیگر هند
- دانشکده پزشکی یونانی دانشگاه اسلامی علیگر هند